Beställning

Alla beställningar görs via vår webbshop www.hobbyequipment.se Efter erlagd beställning skickar vi en orderbekräftelse med ett ordernummer till er e-postadress.
Har ni frågor angående er order är det viktigt att ni uppger ert ordernummer för snabbare hantering.

Leveranser

Vi använder PostNord som transportleverantör. 
Din order skickar vi normalt sett inom 1-3 vardagar (Postens leveranstid tillkommer). 
Reservdelar tex Arrma, Axial, Losi, HPI tar normalt sett 4-7 vardagar efter order.
Traxxas Reservdelar Leveranstid 2-3 vardagar efter order.

För varje order tillkommer det en kostnad för frakten som framgår i kassan.

Postnord MyPack Collect Sverige 49 kr 

För paket aviseras ni via e-post eller SMS när paketet har kommit fram till ert ombud. Paketet ligger kvar i 14 dagar hos ombudet. Det är viktigt att ni hämtar ut paketet inom denna tid, annars går paketet i retur till Hobbyequipment.
För alla beställningar som inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig för våra faktiska kostnader för frakt samt returfrakt, utöver detta tillkommer hanteringskostnad på 250 kr inklusive moms.

Öppet köp

Vissa varor har ej "öppet köp" och kan ej returneras.
Batterier, Karosser och Däck kan ej returneras.

Ångerrätt

Du har alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar på distans via internet eller telefon.

Ångerfristen börjar löpa från det datum du tog emot varan.

Varan ska returneras som företagspaket (exempel PostNord Parcel, Schenker Parcel eller DHL Parcel). Skickas returen ändå till ett ombud där vi blir tvungna att hämta ut returen tar vi ut en administrationsavgift på 125 kr inklusive moms.

Paketera produkten väl eftersom du som kund står för risken samt kostnaden för returfrakten.

Efter mottagandet av den återsända varan kommer köpesumman med avdrag för ursprungliga fraktkostnader att återbetalas till dig inom 30 dagar räknat från dagen då vi mottog returen, förutsatt att du inte använt varan och den returneras i oskadat skick och med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering.

Produkterna ska alltid returneras till vårt lager.

Ångerrätten gäller ej för företag.

Garanti

Det är ett års garanti på våra produkter om det skulle uppstå ett material eller tillverkningsfel.  

Garanti gäller inte om det är uppenbart att varan använts på ett sådant sätt som den ej avsetts för eller utsatts för påfrestningar som inte kan anses vara inom det normala, dit räknas handhavandefel. Köparen är själv skyldig till att ta reda på hur en produkt skall brukas på korrekt sätt. Sådant som kan anses som normalt slitage omfattas ej heller av garantin. Garantin täcker inte följdfel, dvs skador som uppkommit genom att köparen trots ett ursprungligt material eller konstruktionsfel brukat varan varpå denna fallerat med andra skador som följd. Köparen är själv ansvarig att kontrollera att produkten inte är behäftad med fel innan den brukas. Modifierade produkter där t.ex kontakter bytts omfattas inte av garantin.
På laddbara ackumulatorer (LiPo/Lion/LiFe/NiCD/NiMH mfl) ges ingen garanti samt slitagedelar som t.ex motorer, kullager och servodrev.

Reklamation

Är det något fel på en vara ska ni alltid kontakta Hobbyequipment innan ni skickar tillbaka varan. Reklamationer som skickas tillbaka utan vår vetskap kommer inte behandlas. Efter kontakt med Hobbyequipment skickar vi en fraktsedel till er som ska användas vid reklamationsärendet. Tillsammans med produkten ska det medfölja en tydlig felbeskrivning samt ordernummer och avsändare.
När vi har fått hit varan kontrollerar vi den utefter den felbeskrivning som ska medfölja. Kan vi så lagar vi varan på plats i butik annars skickas den vidare till vår leverantör för reparation/utbyte.
Är det inget fel på varan ska kunden stå för den faktiska fraktkostnaden retur och tur samt serviceavgift på 125:-/påbörjad kvart. Många varor är väldigt komplicerade och det är därför mycket viktigt att läsa manualen noggrant, det löser oftast problemen. Reklamationsärende tar 1-4 veckor. Vid tider på året då det är hög belastning kan det ta längre tid. För teknisk support äger Hobbyequipment/Marceau Trading AB rätt att hänvisa kund till respektive tillverkare.

Integritetspolicy

Här kan ni läsa Hobbyequipments integritetspolicy. 

Fel i publicering

Vi resarverar oss för att varor har prisjusterats utanför vår kontroll, att en produkt är tillfälligt slut hos våra leverantörer, ev. produkt har utgått ur sortimentet. Skulle så vara fallet meddelar vi dig som kund.
Vi reserverar oss även för eventuella fel i skrift, pris och bilder i hela webbshopen.

SVEA Betalning

Vi använder oss av SVEA betalning.
Nemas problemas

Vi använder cookies. Besöker du vår websida så godkänner du detta! Klicka här för mer info om vår integritetspolicy.